Endelig titter solen frem og temperaturen begynder at stige - både i de små hjem og ude på landevejene. Derfor er det blevet tid til at køre din bil forårsklar - og det er nemmere og hurtigere, end du tror. Læs med og få en udførlig guide til hvordan du hurtigt og let gør din bil klar til foråret.

Forårsklargøring

Når du gør din bil forårsklar handler det især om at få vurderet bilens generelle tilstand oven på en lang og kold vinter. Når du har en velholdt og pæn bil sikrer det også større handelsværdi, hvis det er de tanker, du går med. 

Gå bilen igennem udvendigt

Begynd forårsklargøringen med at gå bilen efter udvendig. Du skal undersøge vinduesviskernes blade og se efter om gummiet stadig er helt. Hvis vinduesviskerne skal skiftes, kan du klare det selv. Se samtidig efter om alle bilens lygter virker - husk også at tjekke blinklys og stoplys. Nu hvor du har muligheden for igen at se din bil i fuldt dagslys, kan du gå den efter for eventuelle ridser. Nogle kan klares med en lakstift, mens du ved andre måske skal en tur forbi værkstedet. Husk på at selv den mindste ridse kan blive til rust. Potentielle ridser er oftest at finde på motorhjelmen ovenpå bilen. Tjek også dine vinduer for stenslag.

Læs mere: Reparation af stenslag 

Indvendig rengøring

Som ved al anden klargøring gælder det om at gøre bilen grundigt ren indvendig. Først tømmer du bilen for al unødigt og kom så i gang med støvsugeren. Her kan du passende benytte dig af de mange forskellige mundstykker, der følger med, så du kan komme ind i alle kroge og kanter af kabinen. Gå bilens ventilationsgitre og -dyser efter med en pensel, hvor du kan få fjernet støv og snavs. 

Skift til sommerdæk

Da de sidste frostgrader - forhåbentlig - er af vejen, gælder det nu om at få skiftet til sommerhjul. Du kan kontakte dit lokale Via Biler-hus og booke en tid til hurtigt og effektiv hjulskift. Inden du afmonterer vinterhjulene, skal du kontrollere, at mønsterdybden på dine sommerdæk er mindst tre mm.

Vask bilen grundigt

Her handler det om, at få gået bilen rigtig grundigt igennem alle de steder, hvor vaskehallens roterende bøster har måttet give forgæves. Det gælder altså om at komme ind i samtlige kroge af bilen, hvor især vinterens snavs og salt har kunne gemme sig vinteren over. Når man går i gang, skal man bruge haveslange, spand og en god blød børste. Der skal bruges rigeligt med vand, og man skal sikre sig at komme godt omkring hjulkasser og panelkanter med vandslangen, så snavset fjernes fra bilens undervogn. Det er vigtigt at være opmærksom på, at de rigtig gode produkter til rengøring af fælge sjældent er miljørigtige, så derfor skal brug af fælgrens og lignende foregå på en pusleplads på en tankstation, hvor afløbet er miljøsikret.

Rens og olier lister samt bevægelige dele

Når du har fået givet din bil en grundig vask gælder det nu om at få smurt gummilisterne og andre bevægelige dele såsom viskerblade, brændstofklap og hængsler. Når du er i gang kan du samtidig smøre bilens låse med en god låseolie. Hvis din bil har centrallås kan det være en god ide, at gå alle bilens låse efter med nøglen for at sikre sig.

 

Husk at vi altid står klar på dit lokale Via Biler-værksted til at guide og hjælpe dig!

Go' tur!