Miljøvenlige biler

 

Er du på udkig efter råd og vejledning omkring køb af miljørigtig bil? Så er du kommet til rette sted.

Som forhandler af nye Toyota, Ford, Renault og Dacia har Via Biler et bredt udvalg af miljøvenlige biler - uanset, om du er på jagt efter en hybridbil, elbil eller brintbiler. Vi har samlet en række gode råd og vejledning, som du kan tage med dig i overvejelserne omkring en miljøvenlig bil og en grønnere hverdag.

 

Fordele ved hybridbil

Hvis du er ved at undersøge, om en hybridbil er noget for dig, er der en lang række fordele, du kan glæde dig over.

Op til 50% kørsel på el 

Når du sætter dig bag rattet i en hybridbil, opdager du hurtigt, hvor behagelig lydsvag bilen er på vejen. Den næsten lydløse kørsel giver dig en rigtig lækker kørekomfort, hvilket skyldes at en hybridbil kører op til 50% af tiden på el. Resten af tiden kører bilen via normal motorkraft/benzin, og du skal blot fokusere på at køre, da bilen automatisk finder ud af, hvornår den skal køre på el, og hvornår det skal være benzin. En hybridbil er således langt mere miljøvenlig end almindelige benzin- og dieselbiler.

Skal aldrig lades op

Hvis du gerne vil køre miljøvenligt, men samtidig gerne vil slippe for at lade bilen op, kan du slippe alle bekymringer, da Toyotas hybridbiler aldrig skal lades op. Bilen oplader sig selv, imens du kører, og bilen skal blot tankes op med benzin, præcis som enhver anden bil.

Automatgear i alle hybridbiler

Den ultimative luksus ved at køre hybrid bil er automatgearet, som er standard i alle modeller. Særligt ved bykørsel og i myldretidstrafikkens kø-tidspunkter får du en bekvem og behagelig køretur, da du slipper for at koble ud og skifte gear konstant. En hybridbil med automatgear varierer udvekslingen efter hastighed og belastning, og der er med andre ord ingen dårlige koblingsknæ, når du kører hybrid.

Klimavenlig bil til venlige priser

At være miljøbevidst er først og fremmest en livsstil, og det behøver ikke at være ekstra dyrt at køre i en miljøvenlig bil. Hybridteknologien er nu også tilgængelig i de mindre biler, så langt flere har råd til at vælge hybridbil end tidligere. Med andre ord er det lettere end aldrig før at få en grønnere hverdag med miljøvenlig kørsel.

Hybridbil bykørsel

Særligt ved bykørsel opnår du et lavere benzinforbrug, når du kører hybrid, og den miljøvenlige hybrid betyder også den laveste grønne ejerafgift. Du kan se her, hvilke Toyotamodeller du kan få som hybrid.

Læs også vores blogindlæg om hybridbiler, hvis du gerne vil blive endnu klogere på hybrid.

Miljøvenlighed

Hybridbiler kører langt på literen og har et lavt CO2-udslip, hvilket gør dem meget miljøvenlige - særligt i forbindelse med bykørsel. Uanset om det er helt bevidst eller blot en sidegevinst, vælger du en bedre fremtid med hybrid.

Finansiering

Hvis du gerne vil køre hybrid, kan du enten købe eller lease din nye hybridbil. I begge tilfælde får du gavn af hybridmodellernes lave driftsomkostninger - herunder den lave grønne ejerafgift. Og vælger du at købe, har hybridbiler også en generelt høj gensalgsværdi.

Kørekomfort

Under kørsel er hybridbiler meget støjsvage - både for folk udefra og for dig inde i kabinen. Hybridbiler er helt ideelle til bykørsel, køer og små veje. Samtidig har alle Toyotas hybridmodeller automatgear, der gør din køretur legende let.

Se, hvad Lars synes om at køre RAV4 Hybrid

For at finde ud af, hvordan det er at køre hybrid, har Via Biler haft et hold testkørere ude på de danske veje.

 

Lars Schmidt, der har testkørt en RAV4 Hybrid i en hel uge, fortæller blandt andet i videon, at han er positivt overrasket over det gode udsyn, der er fra bilen i bykørsel, til trods for den relativt store størrelse, som kendetegner en RAV4. Køreegenskaberne er i top, og den rummelige RAV4 er også et hit for både familie og kolleger. Derudover har Lars nydt særligt godt af den lydsvage hybridteknologi, da han til daglig er vant til at køre i dieselbil.

Fordele ved elbiler

Leder du efter en bil med hurtig accelerationsevne, høj fart og behagelig, lydsvag kørsel - tilmed i en klimavenlig bil? Så kan en elbil være lige noget for dig! 

Den voksende interesse for miljøvenlige biler resulterer i et stigende udvalg af både små og store elbiler. De nye elbiler har oftest en længere aktionsradius, så du kan køre længere imellem opladning af din elbil - og der kommer samtidigt flere ladestationer til elbiler frem i det danske landskab.

Den lille og smarte Renault ZOE, er et glimrende eksempel på en billig elbil med intelligent opladningsteknologi. Også de større mærker som Nissan og BMW har elbiler på modelprogrammet - og Tesla har slået sig op udelukkende på elbiler.

 

Lavt CO2-forbrug ved elbil

Kører du i elbil kan du lune dig ved, at du udleder mindre CO2 end ved kørsel i biler med forbrændingsmotor. En normal benzinbil eller dieselbil producerer overskudsvarme fra motoren, som er med til at varme bilen op, og en lille ulempe for en elbil er, at den om vinteren kan føles koldere på grund af den manglende motorvarme og du skal samtidig bruge af strømmen for at genere varme i bilen, hvilken nedsætter bilens aktionsradius (hvor langt bilen kan køre, før den skal lades op).

 

Bykørsel i elbil

Er dit daglige kørselsbehov primært i byen, kan du nyde godt af elbilens hurtige acceleration og lydsvage kørsel. En elbil har ikke så høj en topfart sammenlignet med almindelig benzin- eller dieselbil, men dette er netop oftest heller ikke aktuelt ved kørsel i byerne. Derfor kan du med grøn samvittighed sagtens vælge elbilen som ny klimavenlig bil og følgesvend.

Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig?

Sidder du med et spørgsmål, eller er der noget, du ikke kan finde svar på? Så vil vi rigtig gerne hjælpe. Udfyld felterne, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.