Toyota Yaris mest solgte bil i juni

Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Det viser helt friske tal fra De Danske Bilimportører. Dermed cementerer Yaris sin position både som den mest populære Toyota-model i år og samtidig en af de absolut mest populære modeller i Danmark i det hele taget blandt alle mærker. Yaris sikrede sig tidligere i år titlen som Årets Bil i Europa 2021. Toyota markerer sig i juni generelt ekstra stærkt med hele tre modeller blandt de seks mest populære.

Tirsdag den 01. juli 2021

Med 879 nyregistrerede biler blev den nye Toyota Yaris Danmarks mest solgte personbil i juni. Nærmeste forfølger lå næsten 200 biler efter. Dermed markerer den skarpe minibil sig fortsat som en af de mest populære bilmodeller i Danmark.

Yaris, der blev introduceret i Danmark for under et år siden, har i dén grad taget danskerne med storm. De knap 900 personbiler, der fik nummerplader på i juni, er mere end en fordobling sammenlignet med samme måned året før, hvor der blev indregistreret 421 Yaris’er.

Det er især hybridudgaven af den nye Yaris, som danskerne har taget til sig. Hele 742 af de 879 nyregistrerede Yaris’er i juni var med hybridmotor – svarende til 84 procent. Med den nye, fjerde generation hybridteknologi har man mulighed for at køre på ren el gennemsnitligt over halvdelen af tiden bag rattet ifølge studier fra fem forskellige europæiske universiteter og med en hastighed helt op til 135 km/t. Den effektive hybridmotor gør desuden, at hybridudgaven af Yaris gennemsnitligt kører op til 26,3 km/l ved blandet kørsel – og endnu længere på literen ved bykørsel.

Roser fra motorjournalister

De danske motorjournalister har givet den nye Yaris mange roser med på vejen. Udover hybridteknologien og de markant forbedrede køreegenskaber er sikkerheden også blevet fremhævet som en af de ekstra positive detaljer. Den nye Yaris kommer nemlig altid som standard med et af klassens højeste sikkerhedsniveauer takket være sikkerhedspakken, Toyota Safety Sense, med bl.a. automatisk nødbremse for både biler, cyklister og fodgængere samt adaptiv fartpilot med køfunktion, så bilen sørger for at holde afstand til den forankørende bil selv ved køkørsel.

Derudover er en ottende og ekstra airbag placeret mellem forsæderne til at beskytte fører og forsædepassager ved en eventuel sidekollission, ligesom en helt ny vejkrydsassistent sørger for, at bilen bremser, hvis man overser en fodgænger ved et højresving eller en modkørende bil ved et venstresving. Det høje sikkerhedsniveau gjorde, at Yaris scorede maksimale fem stjerner ud af fem mulige fra organisationen Euro NCAP, der sikkerhedstester stort set alle nye biler.

De mange roser fra både danske og internationale motorjournalister medførte tidligere i år, at Yaris blev kåret som Årets Bil i Europa 2021 i et felt bestående af i alt 29 kandidater.

Hver niende bil i juni er en Toyota

Toyota markerer sig i juni generelt ekstra stærkt i Danmark, hvor hver niende nyregistrerede personbil er en Toyota svarende til en markedsandel på over 11 procent. Det skyldes bl.a. en bemærkelsesværdig præstation af den store SUV, Toyota RAV4, som med 601 nyregistrerede personbiler i juni placerer sig på en samlet tredjeplads. Plug-in hybrid-udgaven udgør over halvdelen af RAV4-salget, mens der står almindelig fuld hybrid, der ikke skal lades op med ladestik, på de fleste øvrige RAV4-modeller i juni.

Også den mest populære bil i år i mikroklassen, Toyota Aygo, udmærker sig på ny i juni-tallene, hvor den med 459 nyregistrerede biler placerer sig på en samlet sjetteplads. Dermed er tre ud af de seks mest populære bilmodeller i Danmark i juni fra Toyota.

Junis mest populære bil, Toyota Yaris, nærmer sig tredjepladsen over de mest solgte biler i Danmark set på hele året og indtager med i alt 2.733 biler nu fjerdepladsen, mens Toyota Aygo ligger nummer syv med 2.013 biler og RAV4 nummer ni med 1.771 personbiler. Toyota er samlet set gået 24 procent frem i første halvdel af 2021 sammenlignet med samme periode året før, mens det totale salg af personbiler i Danmark er øget 9 procent.