Aircondition service

Har du en bil med aircondition eller klimaanlæg? Så er det en rigtig god idé - både for dit eget og for bilens helbred - at du tager til et aircondition service for at få renset de bakterier og svampe ud, som naturligt dannes i anlæggets filtre og fordamper. Hos Via Biler mener vi, at et airconditionanlæg bør tjekkes hvert andet år, da det i gennemsnit falder 0.5% i effektivitet om ugen.

Hvorfor skal jeg skifte mit airconditionfilter?

Et klimaanlæg kan indstilles således at du har en konstant temperatur i bilen. Med et airconditionanlæg køler du derimod bilens kabe, hvorfor du selv står for at styre og kontrollere temperaturen. Et klimaanlæg er derfor også en del dyrere end et airconditionanlæg.

Fælles for både aircondition og klimaanlæg er, at de begge konstant bliver udsat for belastninger på grund af eventuelle rystelser, sving, opbremsninger og accelerationer. I løbet af et år kan op til en tiendedel af anlæggets kølervæske faktisk nå at sive ud gennem samlinger og pakninger, og køleeffekten begynder derfor at aftage. Kabinefilteret filtrerer støv, pollen og bakterier fra luften, før den rene og kølede luft strømmer ind i kabinen. Og som alle filtre har filtret i airconditionanlægget også en begrænset kapacitet. Derfor skal filtret udskiftes ved et regelmæssigt aircondition service for at sikre en optimal ydeevne.

Hvorfor skal fordamperen desinficeres?

I ethvert airconditionanlæg er der en fordamper. I fordamperens lameller dannes der kondensvand, og heri samles der med tiden bakterier, svamp og mikroorganismer. Ved et aircondition service bliver fordamperen desinficeret. Dette er med til at optimere ydeevnen og derved sikre et godt indeklima. Du kan selv sørge for at afhjælpe dannelse af snavs, bakterier og lignende ved at sprøjte en rensevæske ind i anlægget som dræber bakterierne.

Gode råd i bilen

  • Hold bilens døre, soltag og vinduer lukket.
  • Installer et pollenfilter i ventilationsanlægget.
  • Indstil ventilationen på recirkulation (gælder for biler med klimaanlæg).

Alle biler med aircondition har et pollenfilter installeret. Det er derfor kun i biler med klimaanlæg, at det kan være givtigt at indstille ventilationen på recirkulation. Det er dog altid muligt også at få installeret et pollenfilter i bilen, hvis du har klimaanlæg. Du kan altid spørge på værkstedet og høre nærmere om filtertype, vedligeholdelse og pris. Som udgangspunkt skal pollenfilteret tilbageholde partikler med en partikelstørrelse over 10 µm. Samtidig skal du være opmærksom på, om pollenfiltret er korrekt installeret og forny det efter anvisningen, så det ikke stopper til. Mange allergikere har glæde af et velfungerende pollenfilter i bilen, hvor det for andre måske er nok at indstille ventilationen på recirkulation.

Fordele ved regelmæssigt aircondition service

Fordelene ved at vedligeholde sit klima- og airconditionanlæg gennem regelmæssige service er mange. Nedenfor kan du se hvilke punkter, du kan sætte flueben ved, hvis du sender bilen forbi værkstedet til et aircondition service:

  • Du sænker risikoen for forkølelse på grund af bakteriedannelser i aircondition- eller klimaanlægget.
  • Du undgår luftvejsgener, øjenirritation og en ubehagelig luft.
  • Du får fuld udnyttelse af aircondition- eller klimaanlæggets kapacitet.
  • Du forlænger levetiden på dit aircondition- eller klimaanlæg.
  • Du mindsker risikoen for pludseligt driftstop.
  • Du opretholder en stabil kølingseffekt.

Cookies er for hjemmesider, hvad benzin er for biler! Når du bruger siden, godkender du, at vi bruger cookies. Læs mere her.

OK