Få et sikkert styretøj og et rat uden ratslør

Er din bil begyndt at trække til den ene side, slingrer den, eller finder rattet ikke tilbage på sin plads efter et sving? Så er det på tide at overveje en sporing af din bil.

Sporing af din bil

Sporing, som også kaldes en 4-hjulsudmåling, er en proces, hvor din mekaniker sørger for, at alle fire dæk er placeret optimalt i forhold til hinanden og bilen. Når din bil bliver sporet, bruges en avanceret teknologi, der kan måle flere vinkler på én gang. Således sikrer vi, at dækkene er korrekt placeret i forhold til hinanden, og at de står lige på vejen.

Er sporing nødvendigt?

Det er vigtigt at få kontrolleret bilens styretøj regelmæssigt. Der skal nemlig ikke meget til, for at rykke på hjul-indstillingen, og er det først sket, slides dine dæk uhensigtsmæssigt - og så er det tid til en sporing af din bil.

Får dine hjul et slag, kører du på en ujævn markvej, skal du over et dybt hul i vejen eller rammer du en kantsten - så kan dine hjul blive slået skævt. Er dine hjul slået skævt, er de ikke længere placeret optimalt i forhold til hinanden og bilen - og så er det nødvendigt med en sporing. Sporingen påvirker dækkenes slitage, giver bedre køreegenskaber og nedsætter dit brændstofforbrug, så du kan køre med god samvittighed.

Konsekvenserne af manglende sporing kan være:

  • Dine dæk slides ujævnt, så de skal udskiftes tidligere.
  • Rullemodstanden er højere, hvorfor du kører færre km pr. liter.
  • Ratslør, eller andre uroligheder i styretøjet, hvor bilen trækker mod højre eller venstre.

Ring på telefon 87 47 12 12 og bestil en tid til sporing af din bil.

Tre ting skal være i orden på din bil efter en sporing:

1. Hældning

Dækket skal stå vinkelret på vejen. Hælder dækket ind mod bilen foroven, er der negativ hældning, og dækket slides med på indersiden.

2. Vridning

Alle fire dæk skal pege i samme retning når bilen kører ligeud. De to forhjul skal ligeledes dreje lige meget og være helt parallelle. Er dette ikke tilfældet vrider dækkene og løbsvinklen er ukorrekt.

3. Vinkel

Dækket sidder sammen med affjedringen og styretøjet. Her er det vigtigt at vinklen til styreakslen er så tæt på lodret som muligt.