Hvem vil ikke gerne spare lidt på brændstoffet til bilen? Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan køre, så du både reducerer dit brændstofforbrug og sænker CO2-udslippet fra din bil. Vi kalder det ECO-driving.

Eco-Driving

Hvem vil ikke gerne spare lidt på brændstoffet til bilen? Her får du 12 gode råd fra os.

God tur!

1. Start bilen og kør

Det belaster miljøet unødigt meget, hvis du starter motoren op lang tid i forvejen – bare for at opvarme bilen. Start hellere motoren og kør med det samme. Hvis du gerne vil have en varm bil, kan du anskaffe en motorvarmer, som hurtigere kan få motoren op på den ideelle driftstemperatur.

2. Undgå tomgang

Sluk for motoren, hvis du holder stille i mere end et minut. Det gælder specielt, hvis du holder tilbage for toget, venter på medpassagerer eller lige er inde og hente morgenbrød hos bageren.

3. Aflæs den forankørende trafik

Jo mere jævn din kørsel er, desto mindre brændstof bruger du. Hårde accelerationer og opbremsninger bruger meget brændstof og slider unødigt på bilen. Hold derfor lidt længere afstand og observer den forudgående trafik, så du har tid til en mere blid opbremsning.

4. Høj hastighed koster meget brændstof

Ved kørsel på landevej eller motorvej er vindmodstanden den største brændstofsluger. Øger du hastigheden fra 110 til 130 kilometer i timen, kan det nemt koste 20% mere i dit brændstofforbrug. Én grund mere til at tænke over hastighedsnålens placering.

5. Undgå unødige overhalinger

Kraftige accelerationer sender brændstofforbruget i vejret, så træd varsomt på speederen – dog uden at trække accelerationen i langdrag.

6. Hold bilen i gear, når du tager farten af

Undgå de hårde opbremsninger. Let i stedet foden fra speederen i god tid og undlad at koble ud. Når motoren holdes i gear, så stopper indsprøjtningen af brændstof, og forbruget falder til 0.

7. Kør i det rigtige gear

Prøv at køre i det højest mulige gear. På den måde holder du nemlig omdrejningstallet nede og sparer brændstof. Men pas på, at bilen ikke sejtrækker.

8. Tænk, før du tænder for elektrisk udstyr

Elbagruden øger eksempelvis brændstofforbruget med et par procent. Så husk at slukke, når ruden er fri for frost og dug, og du får en lidt bedre brændstoføkonomi. Også klimaanlægget kan forhøje forbruget med helt op til 10%, når det er rigtig varmt.

9. Tjek dæktrykket jævnligt

Hvis dit dæktryk er blot 0,5 bar for lavt, kan du nemt bruge 2-3% mere brændstof end nødvendigt. Samtidig slider det unødigt på dækket, så husk at holde det rigtige dæktryk.

10. Undgå unødig bagage

Desto lettere din bil er, jo mindre brændstof bruger du på kørslen. Derfor råder vi dig til at fjerne tunge ting fra bagagerummet og afmontere tagbagagebæreren i de perioder, du ikke bruger den.

11. Luk vinduerne

Åbne vinduer øger vindmodstanden, så du kan risikere at bruge op til 5% mere brændstof.

12. Overhold serviceeftersyn

Ved at overholde serviceeftersynene og jævnligt tjekke oliestanden, sikrer du, at din bil kører så effektivt som muligt.