Toyota Hybrid – elmotor og benzinmotor i én

Toyota har produceret hybridbiler siden 1997. Historien startede med Prius, som var en sand pioner på markedet. Hybridbilen vandt manges hjerter på verdensplan, men slog aldrig helt igennem i Danmark på grund af vores afgiftsniveau. I dag er det heldigvis en helt anden historie – det har nemlig aldrig været billigere at blive ejer af en hybridbil.

På det seneste er der kommet flere hybridvarianter på markedet, så det er muligt at finde en bil, der passer perfekt til dine behov og muligheder for at tanke og oplade din hybridbil.

Toyotas brede hybridprogram indeholder både hybridbiler og plug-in hybridbiler. Se de mange muligheder herunder.

Fordele ved Toyota Hybrid og Plug-in Hybrid

  • Ingen ladestop – lader, mens du kører
  • Lave driftsomkostninger, herunder lav grøn ejerafgift
  • Har automatgear

I forhold til en benzinbil er både hybridbiler og plug-in hybridbiler brændstofeffektive biltyper.

Uanset om du kører i en hybridbil eller en plug-in hybridbil, er du – modsat ved en elbil – aldrig afhængig af opladninger. Du er derfor aldrig begrænset i forhold til, hvor langt du kan køre.

Toyota Hybrid-modeller

Yaris Cross Hybrid - Crossover

Corolla Touring Sports Hybrid – stationcar – fås med anhængertræk

C-HR Hybrid – crossover – fås med anhængertræk

RAV4 Hybrid eller Plug-in Hybrid – SUV – fås med anhængertræk 

Prius Plug-in Hybrid – liftback

Hybridbil

Toyota Hybrid kombinerer den klassiske benzinmotor med en elmotor. Elmotorens batteri oplades automatisk under kørsel – især når du bremser. Du skal derfor aldrig selv bekymre dig om opladning.

Hvornår bilen benytter elmotoren, benzinmotoren eller en kombination af de to, sker også helt automatisk. På kortere distancer kan du køre helt op til 50% på el, mens bilen på lange distancer, eller når den ikke har strøm nok, selv slår over på benzin. Du skal blot læne dig tilbage og nyde turen.

Med andre ord skal du i en Toyota Hybrid stadig tanke benzin – men ikke nær så ofte, som kørte du i en almindelig benzinbil.

Plug-in hybridbil

En Toyota Plug-in Hybrid fungerer som en elbil og en hybridbil i én.

Når du oplader bilen med ladestikket – enten hjemme ved dig selv eller på en offentlig ladestander – kan du køre helt op til 100% på el, men løber du tør for strøm på de lange strækninger, slår bilen selv over på benzin.

Vælger du at køre bilen mere som en hybridbil og således ikke oplader den via ledning, lader den som en almindelig hybridbil op under kørsel, så du kan køre op til 50% på el.

Køreture med tryghed

Når du kører Toyota Hybrid sparer du på benzin, vedligeholdelse og ejerafgifter i forhold til, hvis du kørte en almindelig benzinbil. Med det årlige Toyota Hybrid Helbredstjek, som du kan få helt uden beregning, har du op til 10 års tryghed på hybridbatteriet. Derudover får du også en 5 års- og 100.000 km-garanti på bilens hybridkomponenter.

Bliv klogere på Toyota Hybrid

Skal en hybridbil oplades? Er en hybridbil dyr at vedligeholde? Hvordan kører en hybridbil? Få svar på rigtig mange spørgsmål om Toyota Hybrid i videoen her.

Book prøvetur i en Toyota Hybrid

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med tilbud, konkurrencer og nyheder fra vores bilhuse. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via nyhedsbrevet.