Elbiler

Bliv klogere på elbiler hos Via Biler

Den voksende interesse for elektrificerede biler resulterer i et stigende udvalg af både små og store elbiler. De nye elbiler har oftest en lang rækkevidde, så du kan køre længere mellem hver opladning – og samtidig er antallet af offentlige ladestationer stærkt stigende.

En elbil har ikke, ligesom klassiske brændstofbiler, en forbrændingsmotor og en brændstoftank. I stedet har elbilen en elmotor og et højvoltsbatteri, der lagrer den strøm, som skal bruges til at trække bilen.

Markedet for elbiler er støt stigende, og flere producenter melder sig efterhånden på banen med deres variant – eller varianter – af elbilen. Hos Via Biler glæder vi os til at følge udviklingen og guide dig trygt gennem overgangen fra benzin til el.

Elbilens rækkevidde

En elbils rækkevidde – altså den distance du kan køre på en opladning – afhænger af hastigheden og af den måde, du kører bilen på – nøjagtig ligesom den distance, en benzinbil kan køre pr. liter benzin, afhænger af din kørestil. Skulle du løbe tør for strøm undervejs på din tur, findes der dog efterhånden mange muligheder for opladning af elbil blandt andet på rastepladser og færger samt på parkeringspladser ved storcentre og dagligvarebutikker.

Bykørsel i elbil

Foregår dine daglige køreture primært i byen, kan du nyde godt af elbilens hurtige acceleration og lydsvage kørsel. En elbil har ikke så høj en topfart sammenlignet med en klassisk benzinbil eller dieselbil – men ofte er dette heller ikke aktuelt ved bykørsel.

Elbil og økonomi

Modsat benzinbiler og dieselbiler kræver elbiler ikke med tiden dyre reparationer af motor og gearkasse, og de kræver heller ikke skift af tandrem og olie. Samtidig kan du ofte få en billigere forsikring til din elbil. På den måde anslås det, at elbiler er op til 30% billigere i drift og vedligeholdelse end en klassisk brændstofbil.

Opladning af elbil

Din elbil kan oplades enten hjemme hos dig selv via en installeret ladestander eller på en offentlig ladestation.

Vores udvalg af elbiler

Se vores nuværende udvalg af elbiler til private og erhverv herunder, eller kontakt os for en snak om, hvilke nye elbiler der er på vej til det danske marked i den nærmeste fremtid.

Har du spørgsmål om elbil?

Skriv til os her, så vender vi tilbage til dig.


 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med tilbud, konkurrencer og nyheder fra vores bilhuse. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via nyhedsbrevet.