Forlæng din motors levetid med en motorrens

Tilsodning af moderne bilmotorer er et stigende problem, som mange ikke er klar over, og i sidste ende kan det blive dyrt for dig som bilejer. Heldigvis kan du forebygge eventuelle dyre reparationer og få en bedre brændstoføkonomi med en motorrens.

 
Når din bil forbrænder diesel eller benzin, bliver der under kørslen efterladt sod og andre affaldsstoffer i motoren og forbrændingssystemet, som kommer fra blandt andet oliedampene og brændstoffet. Affaldsstofferne sætter sig i motorens indsprøjtning og gør, at der over tid opstår en forurening og ophobning af affaldsstoffer, som betyder, at motoren bliver mere slidt og unødigt belastet.

Glemmer du at afkalke din kaffemaskine, ender den med at stoppe til. Det er samme tilstopning, der kan ske for din motor, hvis du ikke giver den en motorrens indimellem.

Konsekvenserne af en tilstopning kan være:

 • Motorens ydeevne bliver forringet

 • Bilen bruger unødigt meget brændstof

 • Du skal betale for reparationer, som kunne have været undgået
   

Få bedre brændstoføkonomi og undgå dyre reparationer

Undgå disse problemer med en motorrens der både giver dig en bedre brændstoføkonomi og trækkraft, samt reducerer bilens udstødning til glæde for miljøet. Dit værksted kan gennemføre en motorrens på omkring en time - helt uden at skille din motor ad.

Uanset om du kører mange kilometer på landevejene, eller om du kun kører korte ture, har din motor brug for en motorrens. Selvom du har en ny bil, er en motorrens stadig en god idé. Som en tommelfingerregel bør du overveje en motorrens, når bilen er over et år gammel.

Pas ekstra godt på din bil med en motorrens

En motorrens foregår således, at bilens brændstofsystem tilsluttes en avanceret WIC rensemaskine, som foretager en effektiv motorrens af indsugning- og indsprøjtningsdyser. Det betyder, at motoren renses for affaldsstoffer, sod og uhensigtsmæssig forurening. Man kan sige, at en motorrens er for din brændstoftank, hvad en tandrensning er for dig.

Når din bil får en dyse- og indsugningsrens, bliver motoren renere, og er i lavere risiko for uforudsete skader og pludselige reparationer. For dig betyder det større glæde af din bil, mens du samtidigt sparer penge og skåner miljøet. For din bil betyder en motorrens:

 • Længere på literen

 • Bedre motorgang og længere levetid på din bils motor

 • Mere trækkraft og bedre acceleration

 • Færre uventede reparationer

 • Renere udstødning med mindre forurening
   

Man kan gøre meget selv

Vil du gerne passe godt på din bil og undgå potentielt dyre regninger i fremtiden, er der meget du selv kan gøre, for at få din motor til at præstere bedre. Efter en motorrens kan du vedligeholde det gode resultat ved at tilføre et benzin- eller dieseladditiv ved hver tankning. Behandlinger med benzin- og dieseladditiver svarer til en grundig tandbørstning, hvilket er med til at holder motoren ren. Ved at tilsætte et additiv i brændstoffet, så blødgøres affaldsstofferne og brændes af i forbindelse med forbrændingen. Det betyder kort sagt, at du giver motoren en indvendig motorrens, mens du kører i bilen.

Hvilken type rensning og additiv, der fungerer bedst, afhænger af din bil og dit kørselsmønster. Vi anbefaler derfor, at du tager en snak med dit lokale Via Biler-værksted, om hvad motorrensning og additiver kan gøre for dig og din bil.

Find dit lokale Via Biler-værksted lige her.
 

Rigtig go' tur - og go' motorrens!

Der tages forbehold for fejl og prisændringer.