Papegøjeplader

Drømmer du om en varebil, du kan bruge til erhverv, men også til privat kørsel? Så er en bil med papegøjeplader måske noget for dig. Med papegøjeplader får du nemlig en helt almindelig varebil på gule plader, som du også må bruge til privat kørsel. For at få papegøjeplader til din varebil, skal den indregistreres til hel- eller delvis privat kørsel, og så skal du betale privatbenyttelsesafgift. Det kan du læse mere om inde hos skat.dk.

Er du på udkig efter en bil med papegøjeplader, kan du kontakte vores skarpe erhvervsteam, som står klar til at besvare dine spørgsmål.

 

Historien om papegøjeplader

Tilbage i 1953 blev de første papegøjeplader indført for varemotorcykler, og i 1957 blev ordningen ændret således at den også omfattede varebiler. Allerede i 1970 valgte man imidlertid at lukke ned for indregistreringen af papegøjeplader, og først i 2009 blev papegøjeplader genindført, som dem vi kender i dag. Papegøjepladen har sandsynligvis fået sit navn grundet dens to farver. Nummerpladen er nemlig ikke ensfarvet som på en almindelig personbils nummerplade. I stedet er den gul i venstre side og hvid i højre side. Farveskiftet er med til at understrege, at bilen både må køres i til erhverv og privat brug.

 

Stort udvalg af firmabiler

Ud fra din virksomheds behov, kan det også være, at det ikke er en varebil med papegøjeplader, men en firmabil, du har brug for. Hvis det er tilfældet, har vi et stort hold af kompetente rådgivere, der er klar til at tilbyde dig den bedste erhvervsleasing af din firmabil. Vores mål er, at du får en firmabil, der lever op til dine krav og ønsker, og netop derfor hjælper vi dig med at skræddersy den finansieringsløsning, der passer til din virksomheds situation.

Uanset om det er en bil med papegøjeplader, eller en helt anden type bil du drømmer om, er du altid mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Via Biler, og så hjælper vi dig med at finde en bil, der dækker dine behov.