Dækskift

 

Vi ved alle, at man ikke går med vinterstøvler om sommeren eller sandaler om vinteren. Det samme gælder for din bil.

I Danmark er dækskift i forhold til årstiderne ikke lovpligtige, men dit valg af dæk er vigtigt for din sikkerhed på vejene – uanset om det er sommer eller vinter. Herhjemme gælder tommelfingerreglen om, at man skifter til sommerdæk, når temperaturen kommer over de 7 grader, og omvendt til vinterdæk når den går under 7 grader.


Hos Via Biler klarer vi dækskift for dig hurtigt, nemt og uden besvær. Du kan booke din tid direkte i mekanikerens kalender og dermed sørge for, at din bil kører optimalt i forhold til årstiden.

Book tid til hjulskift herunder – så glæder vi os til at se dig hos din lokale Via Biler.

 

Bestil tid på værkstedet

Hos Via Biler får du service i topklasse

Du er i trygge hænder, når du vælger Via Biler som dit autoriserede værksted. Hos Via Biler tager både teknikere og pladesmede løbende kurser og holder sig opdateret inden for de 7 mærker, vi repræsenterer.

Hvorfor dækskift?

Skift til vinterdæk

På et vinterdæk er dækmønstret og gummiets hårdhed optimeret til vinterglat føre, og vinterdæk bremser således langt bedre end sommerdæk på glatte veje og ved lav temperatur.

Tests viser, at bremselængden kan halveres, når du kører med vinterdæk frem for sommerdæk i vinterføre.

 

Skift til sommerdæk

Når temperaturen kommer over 7 grader, bliver vinterdæks gummi hårdt, og derfor nedsættes bremseeffekten.

Sommerdæk har således det bedste vejgreb ved højere temperaturer. Og ikke nok med det – i sommerhalvåret har sommerdæk også de bedste køreegenskaber, skaber mindre dækstøj, slides langsommere og holder brændstofforbruget nede.

Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig?

Sidder du med et spørgsmål, eller er der noget, du ikke kan finde svar på? Så vil vi rigtig gerne hjælpe. Udfyld felterne, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.