Få en læreplads hos Via Biler

Vil du være blandt de første, når det drejer sig om ny viden inden for biler? Så er en læreplads hos Via Biler helt sikkert interessant for dig.

Vi tager hvert år lærlinge ind på vores værksteder og tilbyder spændende lærepladser som både mekaniker og pladesmed. Vi interesserer os for dig, og hvem du er.

Vælger du en lærerplads hos os, kan du som udgangspunkt vælge mellem to forskellige uddanelser: pladesmed og mekaniker.

Læs mere om de to veje herunder, eller send os en uopfordret ansøgning.

Bliv mekaniker

Har du lyst til en hverdag med biler, teknik og computer - og en verden, som udvikler sig i topfart med hybrid og el-motorer? Tænder det dig at tjekke systemer og knuse problemer? Så er en læreplads som mekaniker måske det rigtige for dig.

Via Biler tilbyder:

  • Du kan vælge mellem et mesterlære- eller et traditionelt forløb

  • Topprofessionelle kolleger, der sætter en ære i at levere kvalitet både over for kunderne og for dig

  • Kørekort, B

  • Via Biler Lærlingeklub

  • Gode muligheder for fastansættelse efter endt lærlingetid

 

OM UDDANNELSEN TIL MEKANIKER


Du kan tage uddannelsen som mekaniker på flere tekniske skoler. Den er opdelt i først personvognsmontør og derefter mekaniker.


Varighed:
 2,5-5 år i en kombination mellem skole og praktik i Via Biler.


Adgangskrav:
 gennemsnitskarakter i dansk og matematik til
afgangseksamen i 9. eller 10. klasse på mindst 02.


Økonomi:
 SU eller elevløn

Elevlønnen starter på 11.000 kr./md. og stiger løbende gennem uddannelsen.

Bliv pladesmed

Har du lyst til en hverdag med biler, computer og håndværk? Vil du gerne bruge dine hænder til at gøre skadede biler perfekte igen, og ser du også, at selv de små detaljer er vigtige? Så kan en lærlingeplads som pladesmed være dit perfekte match.

Via Biler tilbyder:

  • Du kan vælge mellem et mesterlære- eller et traditionelt forløb

  • Topprofessionelle kolleger, der sætter en ære i levere kvalitet både over for kunderne og for dig

  • Kørekort, B

  • Via Biler Lærlingeklub

  • Gode muligheder for fastansættelse efter endt lærlingetid

 

OM UDDANNELSEN TIL PLADESMED


Du kan tage hele uddannelsen som pladesmed/karrosseritekniker på Teknisk Skole i Silkeborg, hvor du har mulighed for at bo på skolens elevhus under din uddannelse. Her bor du sammen med en masse andre unge, der også er på skolen for at forfølge deres drøm om en karriere i bilbranchen. Du kan også tage uddannelsen på TEC Hvidovre på Sjælland.


Varighed:
 4,5-5 år i en kombination mellem skole og praktik i Via Biler


Adgangskrav:
 gennemsnitskarakter i dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse på mindst 02


Økonomi:
 SU eller elevløn

Elevlønnen starter på 11.000 kr./md. og stiger løbende gennem uddannelsen

Skolepraktik hos Via Biler

Er du i tvivl om, hvad du gerne vil efter 9. eller 10. klasse? Start med skolepraktik og prøv jobbet af i virkeligheden.

Flere af vores lærlinge er startet med skolepraktik - og det kan du også! Kontakt din lokale Via Biler direkte for at høre mere.

"Det var min ven Mark, som fortalte mig om det herude - at det er et rigtig fedt sted - og han sagde, at jeg nok ville få lov til at være med til meget i forhold til andre steder, hvor man bare sidder og kigger på. Herude har jeg været med til rigtig meget. Det er rigtig fedt herude, og jeg overvejer at blive mekaniker."

Noah, 8. klasse
- i skolepraktik som mekaniker hos Via Biler Aarhus Syd

Hos Via Biler har vi knalddygtige lærlinge - medaljedygtige endda. I foråret 2018 var Kasper Kvist Skriver, der er uddannet hos os, en tur forbi Aarhus Rådhus for at blive hædret for sin kunnen. OPGANG2 FILM har portrætteret Kasper, der fortæller om at være lærling hos Via Biler.
 

Karriere i bilbranchen

At vælge den rigtige branche, når du skal finde en læreplads, har naturligvis stor betydning for dig. For mange er det en drøm at arbejde med biler – og hvorfor ikke vælge en uddannelse, der giver dig mulighed for at arbejde med din hobby. Som mekaniker eller pladesmed har du fingrene helt nede i bilerne – hver dag!

Bilbranchen er en verden i rivende udvikling. Bilfabrikkerne verden over bruger hvert år milliarder af kroner på at udvikle bilers ydeevne, sikkerhed og ikke mindst fremtidens drivmidler, hvad end vi taler om benzin, diesel, hybrid, el eller brint. Ser vi på antallet af kørende biler i Danmark, var der i starten af 2018 knap 3,2 mio. motorkøretøjer, og udviklingen viser med al tydelighed, at der i fremtiden kun kommer flere biler på vejene. Så der er nok at tage fat på for landets autoværksteder – og stor jobsikkerhed for mekanikere og pladesmede.

I dag handler mekanikerfaget om meget mere end at få olie på hænderne. Biler er i højere og højere grad computerbaserede, og det kræver derfor, at du har mod på at lære alt om den IT, der ligger bag systemerne, så du kan løse både mekaniske og tekniske problemer.

Er bilbranchen og mekanikerfaget lige noget for dig, er næste skridt at overveje, hvilken virksomhed der skal danne rammen om din læreplads, og hvem du gerne vil arbejde for. I løbet af læretiden lærer du og virksomheden nemlig hinanden rigtig godt at kende – og er der et match, ser vi ofte, at en læreplads fører til en fastansættelse efter uddannelsen.

Start din karriere med en læreplads hos Via Biler - så er du rigtig godt på vej i en spændende branche.