Toyota Mirai

Brintbilen er kommet til Danmark
Hydrogen bil
 Innovativt design
 Gode køreegenskaber
 Rummelig

 

Toyota Mirai er verdens første serieproducerede rene brintbil

Med sin kombination af brint- og hybridteknologi er Mirai Toyotas svar på den ultimative hydrogen bil.

Mirai benytter brint som brændstof til at generere strøm, der driver bilens elmotor. Dermed udmærker Mirai sig ved hverken at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler. Det eneste, en Toyota Mirai udleder fra udstødningsrøret, er vand.

 

Hvor langt kører den på literen?

Rækkevidden på en tankfuld brint er over 650 km, og det går lige så hurtigt at tanke brintbilen som en tilsvarende bil med benzin- eller dieselmotor.

Brinttankstationer i Danmark

Danmark kan bryste sig af at have et landsdækkende netværk med i alt 5 brinttankstationer i drift fordelt over hele landet - og flere er i støbeskeen.

 

Via Biler - Danmarks største Mirai-forhandler

Som landets største Toyota-forhandler er Via Biler også forhandler af Toyota Mirai. Du kan således opleve Toyota Mirai fra vores bilhuse i Aarhus Syd og Valby, hvor både vores salgspersonale og værksteder er fuldt opdaterede på bilens brintteknologi og kan svare på alle dine spørgsmål om modellen.

1/1

Sådan virker brintbilen Mirai

  1. Ilt fra luften strømmer ind gennem Mirais ventilationsribber

  2. Brint tilføres brændselscellestakken

  3. Via en kemisk reaktion udvikles elektricitet og vand

  4. Elektriciteten ledes til elmotoren

  5. Elmotoren aktiveres og driver bilen

  6. Eneste restprodukt fra processen er vanddråber

En brintbil er i princippet en hybridbil, hvor benzintanken og forbrændingsmotoren er udskiftet med en brinttank og en brændselscellestak. Fordelen ved brint er, at det potentielt kan være en miljørigtig energikilde med et stort potentiale for fremtiden.

Book en prøvetur

Du kan opleve Toyota Mirai i vores afdelinger i Aarhus Syd og Valby!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med tilbud, konkurrencer og nyheder fra vores bilhuse. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via nyhedsbrevet.