Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris

Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022.

Intet er umuligt-prisen, som Toyota i Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag, gives til en eliteatlet eller -hold, med eller uden handikap, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.

Torsdag den 16. december 2021

Når det årlige sportsshow, ”Sport 2021”, ruller over skærmen 8. januar på DR1, vil en af de ærefulde sportspriser igen være Intet er umuligt-prisen. Toyota, DIF og Team Danmark står bag prisen og løfter nu sløret for de tre nominerede, der alle har kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i toppen inden for deres respektive sport.

Første nominerede er den 23-årige bordtennisspiller, Anders Lind, der i marts i år var ude for et ekstremt voldsomt trafikuheld på motorvejen, hvor en anden bilist døde. Anders Lind blev selv meget ilde tilredt – både fysisk og mentalt – og brækkede bl.a. ryggen. I september 2021 havde Anders Lind kæmpet sig tilbage og vandt sammen med resten af bordtennislandsholdet EM-bronze.

Den anden nominerede er håndboldspiller, Mathias Gidsel, på blot 22 år. Han fik landsholdsdebut for kun lidt over et år siden i november 2020 og kunne ni måneder senere kalde sig både verdensmester og olympisk sølvvinder. Samtidig blev han kåret til den mest værdifulde spiller ved de Olympiske Lege i Tokyo og kom på All Star-holdet ved VM – alt sammen en nærmest umuligt bedrift på kun ni måneder.

En af verdens bedste

Desuden blev han tidligere i sin karriere vurderet til at være alt for lille til at spille bagspiller og havde derfor alle odds imod sig for at blive en dominerende bagspiller. I dag er han en af verdens bedste i bagkæden.

Den tredje nominerede til Intet er umuligt-prisen er for første gang i prisens historie ikke en enkelt atlet men et helt hold. Det er naturligvis herrelandsholdet i fodbold, der ved sommerens europamesterskaber gjorde det nærmest umulige efter at have set sin kammerat og måske holdets bedste spiller falde livløs om på banen uden at vide, om han ville overleve.

Herefter formåede holdet at samle sig – og ikke mindst samle hele nationen – og imod alle odds at spille sig videre og nå semifinalen, hvor England desværre blev endestationen. Spillernes præstation vidner om en imponerende mental styrke båret af et stærkt sammenhold blandt spillere, ledere og øvrig stab.

Det er fjerde gang, at Intet umuligt-prisen skal uddeles. Senest gik prisen til den nu pensionerede svømmestjerne, Jeanette Ottesen, der i 2017 blev gravid og sidst på året fødte datteren Billie-Mai. Mange troede derpå, at hun så ville indstille svømmekarrieren, men efter et års barsel byggede Jeanette Ottesen sit eget set-up uden om landsholdet op fra bunden, bl.a. med sin mand som træner, og kæmpede sig tilbage på højeste niveau.

Toyota støtter danske eliteatleter

Udover organisationer som DIF og Team Danmark står Toyota også bag den ærefulde Intet er umuligt-sportspris. Mobilitetsgiganten Toyota er global olympisk og paralympisk toppartner og støtter danske eliteatleter på deres vej mod det umulige.

"Vi har samlet flere danske elitesportsfolk på et såkaldt Team Toyota. De jagter alle deres individuelle umulige, som kan være at kvalificere sig til OL eller til de Paralympiske Lege eller måske endda at vinde medalje til Danmark. I samme stil har de tre nominerede til Intet er umuligt-prisen allerede trodset alle odds og opnået det, der måske synede umuligt – til stor inspiration for os alle,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Toyota vil med den nye sportspris sætte endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige og forfølger allerede nu sit eget umulige, hvilket er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet.

For at kunne nå det ambitiøse mål, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og -serviceydelser, som gør det muligt for enhver – uanset om man er ung eller gammel, med eller uden handikap – at bevæge sig frit omkring.

Vinderen af Intet er umuligt-prisen modtager 75.000 kroner af Toyota ved det tv-transmitterede Sport 2021 show 8. januar på DR1.

Fotos:
Anders Lind - foto af Remy Gros
Herrelandsholdet i fodbold - foto af Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk
Mathias Gidsel - foto af Lars Møller