Toyota forbedrer elbilen bZ4X

Toyota er klar med et nyt modelår af elbilen, bZ4X, hvilket betyder flere tekniske forbedringer. Et nyt batterivarmesystem skal bidrage til hurtigere lynopladning ved især frost og minusgrader, mens nye strålevarmere under ratstammen og i instrumentpanelet i kabinen vil sikre hurtigere opvarmning af førerens og forsædepassagerens ben og fødder. Samtidig får bZ4X også en helt ny sikkerhedsfunktion, der skal forebygge påkørsler bagfra.

Frosten har bidt sig fast over hele landet og sætter ekstra store krav til elbilers tekniske formåen i forbindelse med opvarmning af kabinen og opladning af batteriet. Toyota er nu klar til at introducere et nyt modelår af koncernens fuldt elektriske bil, bZ4X, der får flere tekniske forbedringer, som hver især vil være særdeles nyttige på danske breddegrader, når det som nu er frost og minusgrader.

Et helt nyt batterivarmesystem bidrager til hurtigere lynopladning ved lave temperaturer - og i særlig grad, når udetermometret viser minusgrader, og frosten trænger sig på. Toyota har tilført en ny vand-til-vand varmepumpe samt en varmejusteringsventil til varmekredsen for at hjælpe med at øge batteritemperaturen.

Det nye batterivarmesystem er ikke den eneste forbedring til bZ4X i koldt vejr. I kabinen vil man med det nye modelår af elbilen også få mærkbare ændringer at føle. Toyota har i den højeste udstyrsudgave nemlig monteret nye strålevarmere under ratstammen og på instrumentpanelet, hvilket skal sikre en hurtigere opvarmning af førerens og forsædepassagerens ben og fødder. Da varmen udstråles ved hjælp af infrarød teknologi, er systemet stort set lydløst i modsætning til bilers klimaanlæg.

Ny sikkerhedsfunktion
Det nye bZ4X modelår byder også på en helt ny sikkerhedsfunktion, der kommer på toppen af den i forvejen omfattende, avancerede sikkerhedspakke Toyota Safety Sense. Sikkerhedsfunktionen, der fremover er standard fra det næstlaveste udstyrsniveau, skal forebygge påkørsler bagfra fx ved køkørsel på motorvejen.

Det fungerer ved, at Blind Spot Monitor radarerne opfanger, hvis der er risiko for kollission fra et bagfra kommende køretøj. I det tilfælde vil systemet automatisk aktivere havariblinket for at advare den anden fører og forhåbentlig derved medvirke til at forhindre en kollission.

I den højeste udstyrsudgave af det nye modelår af bZ4X får man fremover også muligheden for at benytte en digital nøgle. Funktionen er kompatibel med både Apple- og Android-systemer og gør det muligt at åbne og starte bilen blot ved at have sin smartphone på sig. Nøglen kan deles mellem op til fem personer, og det er derved let at give familiemedlemmer eller kolleger adgang til bilen, eller sågar til værkstedspersonale eller redningsfolk.

Med introduktionen af det nye bZ4X modelår ændrer Toyota også på indhold og navngivningen af modellens udstyrsvarianter. Fremover vil den lavest udstyrede udgave få navnet Elegant og fortsat være særdeles højt udstyret som standard.

Som noget af udstyret fra den lange liste kan bl.a. nævnes 18" alufælge, 8" multimedieskærm, nøglefri betjening, fjernstyret klimaanlæg, adaptiv fartpilot med køfunktion, bakkamera, LED-lygter for og bag, varme i sæder og i læderrattet, tagræling, Toyota Smart Connect med cloud-navigation og over-the-air opdateringer, trådløs Apple CarPlay og Android Auto samt Toyotas seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med automatisk nødbremse, vejkrydsassistent, vognbaneassistent med aktiv styring og en hel masse mere.

Startpris på 359.990 kr.
Prisen for bZ4X Elegant er 359.990 kr., og Toyota supplerer den skarpe vejledende pris med attraktiv privatleasing. Under Toyota Markedsdage, der løber frem til 21. januar, kan man nemlig privatlease det nye bZ4X modelår med en månedlig ydelse på 3.995 kr. over fem år med 15.000 km om året og en førstegangsydelse på 9.995 kr.

Det næste udstyrsniveau hedder fremover Prestige, og her vil man blive forkælet med bl.a. matrix-forlygter, 12,3" multimedie touch skærm, varme i forruden, trådløs smartphoneoplader, 360 graders panoramavisning, Blind Spot Monitor og altså den nye sikkerhedsfunktion, der skal være med til at forhindre kollissioner bagfra. Merprisen for Prestige-udgaven er 20.000 kr.

Topudgaven af bZ4X vil fortsat være navngivet Executive, og udover kunstlæder-indtræk, varme i bagsæderne og køling i forsæderne, byder Executive-udgaven også på avanceret parkeringsassistent, bagklap med kick-sensor-funktion samt altså digital nøgle og den nye, effektive strålevarme til fører og forsædepassager. Executive-udgaven koster 15.000 kr. mere end Prestige-udgaven.

Solceller på taget
Det er muligt at tilkøbe en Premium-pakke med bl.a. 20" alufælge, panoramaglastag, JBL premium lydanlæg, metallak og sortlakeret bitone tag for yderligere 15.000 kr. eller en pakke med solcelletag og JBL premium lydanlæg for 20.000 kr. Solcelletaget kan forlænge rækkevidden med op til 1.800 km om året og er udelukkende et tilkøb til den firehjulstrukne udgave.

Det er endvidere muligt at tilvælge et avanceret firehjulstræk til hver eneste af de forskellige udstyrsudgaver til en merpris på 20.000 kr. Her følger dog også flere hestekræfter med - 218 hestekræfter mod de 204 i den forhjulstrukne udgave - som følge af, at der både sidder elmotorer på både forreste og bageste hjulaksel.

Uanset hvilket udstyrsniveau man vælger, får man altid helt automatisk tre år eller 45.000 km service- og reparationsaftale med uden meromkostninger sammen med fem år eller 100.000 km fabriksgaranti på bilen og mulighed for op til 10 år eller 185.000 km serviceaktiveret garanti med Toyota Relax samt hele 10 år og op til 1 mio. km garanti for mindst 70 procents kapacitet på batteriet.