Toyota Hilux mest populære pick-up i 2023

Mere om Toyota Hilux

Toyota Hilux har igennem sin 56-årige levetid været synonym for en hårdfør og pålidelig bil. Den legendariske pickup er gennem årene løbende blevet fornyet og forbedret og har nu igen overtaget tronen som den ubestridte konge i pickup-klassen i Danmark. Det viser nye tal for bilsalget i Danmark for hele året 2023. Over hver tredje solgte pickup i Danmark i 2023 var således en Hilux.

En af verdens mest hårdføre bilmodeller, pickuppen Toyota Hilux, er tilbage på tronen som den ubestridte konge i pickup-klassen i Danmark. Nye tal for nyregistrerede biler i Danmark for hele året 2023 viser, at Hilux blev den mest populære bilmodel i sin klasse.

Med 283 nyregistrerede biler i 2023 har Hilux ikke blot øget salget med 64 procent sammenlignet med året før. Markedsandelen for Hilux er også steget og ligger nu på 34 procent. Der stod dermed Hilux på over hver tredje nyregistrerede pickup i Danmark i det forgangne år.

Populariteten er ikke kun et dansk fænomen. Hilux markerer sig nemlig stærkt over hele verden og indskriver sig med over 20 millioner solgte biler som en af verdens bedst sælgende pickup nogensinde.

Hilux er en rigtig arbejdshest og må laste op til 1.000 kg og trække op til 3.500 kg. Den kan i Danmark fås med enten 2.4-liters eller 2.8-liters turbodieselmotor, og det er især den sidstnævnte og kraftigste udgave med 204 hestekræfter og et drejningsmoment på 500 Nm, danskerne har kastet sin kærlighed på. Tre ud af fire nyregistrerede Hilux var i 2023 således med den største motor og automatgear.

Hårdfør og pålidelig
Hilux har siden introduktionen af den første generation i 1968 markeret sig som en af de mest hårdføre og pålidelige biler på markedet overhovedet. Flere vil sikkert huske bilens præstation og udødeliggørelse i det populære tv-program Top Gear, hvor værterne bl.a. prøvede at drukne bilen, sprænge den i luften og sætte ild til den. På trods af de strabadser var det dog stadig muligt at få bilen startet efterfølgende.

Derudover gør Toyota Hilux sig hvert år i det legendariske Dakar Rally, hvor både biler og motorcykler skal forcere noget af det mest udfordrende terræn i verden. Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, har vundet Dakar Rally med Hilux de seneste to år, og kører her i januar for sin tredje sejr i træk og fjerde i alt.

Toyota arbejder på at introducere andre motorteknologier i Hilux dels for at reducere og dels for helt at eliminere emissionerne under kørslen. Til sommer introducerer Toyota bl.a. en mildhybridudgave af Hilux, hvor et 48-volt hybridsystem vil bidrage positivt til den effektive drivlinje.

Samtidig er ingeniører fra Toyota Motor Europe i fuld gang med at teste ti brintbaserede prototyper af Hilux i England med en forventet rækkevidde på over 600 km, og hvis eneste udledning under kørslen er vand. Det sker som led i Toyotas multiteknologiske strategi, der handler om, at der skal et samspil af flere teknologier til for at reducere CO2 fra transportsektoren så hurtigt som muligt.