Toyota sætter pris på ny Corolla

Når verdens mest populære bilmodel gennem tiden, Toyota Corolla, introduceres over hele landet til foråret med den helt nye, femte generation hybridteknologi, kraftigere og mere effektive motorer, nye digitale løsninger og flere avancerede sikkerhedssystemer, sker det med priser fra 309.990 kr. Toyota har allerede åbnet for bestillinger af den nye Corolla.

Toyota introducerer til foråret en ny udgave af verdens mest populære bilmodel, Corolla. Her vil den helt nye, femte generation hybridteknologi for første gang finde vej til den populære bilmodel og være med til at sikre en for biltypen klasseledende lav brændstoføkonomi til trods for kraftigere hybridmotorer. Oven i det får Corolla også nye digitale løsninger og et usædvanligt højt sikkerhedsniveau med nye avancerede sikkerhedssystemer.

Selvom det er blevet til at utal af forbedringer, kan Toyota nu afsløre, at prisen for den nye Corolla starter fra 309.990 kr. Det er for hatchback-udgaven med 1.8-liters hybridmotor med 140 hestekræfter – hele 18 hestekræfter mere end forgængeren – og udstyrsniveauet Essential.

Her får man som standard bl.a. LED-lygter både for og bag, adaptiv fartpilot med køfunktion, 8” multimedie touch skærm med bakkamera, 7” multiinformationsdisplay med køreinformationer, smartphone-integration med trådløs Apple CarPlay og Android Auto, integreret cloud-baseret navigation med liveopdatering af trafik, 2-zonet klimaanlæg, elruder for og bag samt Toyota T-Mate, der bl.a. byder på den seneste generation af den avancerede sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense 3.

Særlig høj sikkerhed
Sikkerhedspakken er blandt de mest avancerede i klassen og rummer bl.a. automatisk nødbremse for biler, cyklister og fodgængere og med genkendelse af modkørende biler, vejkrydsassistent, vognbaneassistent med aktiv styring, dynamisk skiltegenkendelse og overvågning af føreren med nødstop. Som noget nyt vil sikkerhedssystemet også kunne opdateres over-the-air, så bilen løbende kan få tilføjet nye sikkerhedsfunktioner, i takt med at de udvikles, i årene frem.

Aldrig har Corolla budt på et så højt udstyrsniveau som standard allerede fra den laveste udstyrsudgave. Lægger man blot 10.000 kr. mere, vil man kunne nyde godt af alt udstyret i stationcar-udgaven, Corolla Touring Sports, med markant mere plads – ikke mindst i bagagerummet, der sluger næsten 600 liter.

Næste udstyrstrin hedder Active og byder bl.a. på 16” alufælge, læderrat med varme, en større 10,5” antirefleks multimedie touch skærm med HD-opløsning og et 12,3” digitalt multiinformationsdisplay samt muligheden for at fjernstyre flere forskellige funktioner som låsning og oplåsning samt nedkøling og opvarmning af kabinen via Toyotas MyT-app. Active-udgaven koster 35.000 kr. mere end Essential-udgaven.

Lægger man yderligere 25.000 kr., kan man glæde sig over Style-udgaven med endnu mere udstyr som bl.a. 17” alufælge, sæder med del-kunstlæder, automatisk foldbare sidespejle med varme, regnsensor, ambientebelysning, mørktonede ruder bag, automatisk nedblændeligt bakspejl og trådløs smartphone-oplader for blot at nævne en smule.

Hybrid med 196 hestekræfter
Netop Style-udgaven er den laveste udstyrsudgave, hvis man ønsker den kraftigste af de to hybridmotorer, der er at vælge imellem. Det er en 2.0-liters hybridmotor med 196 hestekræfter – 12 hestekræfter flere end forgængeren – som sørger for en acceleration fra 0 til 100 km/t. på 7,5 sekunder. Den kraftigste motor er også blevet mere effektiv, hvilket betyder, at Toyota forventer et fald på 3 gram CO2 pr. km sammenlignet med den gamle hybridmotor til trods for de flere hestekræfter. Priserne på Corolla Hybrid med 2.0-liters hybridmotor starter fra 404.990 kr. for Style-udgaven.

En del af forklaringen på de mere effektive hybridmotorer finder man i det helt nye og kraftigere litium-ion batteri, der er blevet lettere, fylder mindre og alligevel er i stand til at levere mere power gennem bilens elmotor. Det har gjort underværker ved oplevelsen af accelerationen, som føles meget mere naturlig.

Tidligere har fokus været på at skabe en mere linær accelerationskurve, men den nye Corolla har fået rekalibreret hybridstyringen, så systemet i endnu højere grad afspejler førerens intention og brug af speederpedal. Den mere naturlige følelse i accelerationen er opnået ved at sænke motoromdrejningerne og reducere motorlyden under accelerationen.

Ekstra sportslig udgave
Der er skruet ekstra op for sportsligheden i en af de højeste udstyrsudgaver med navnet GR Sport, der stammer fra Toyota motorsportsafdeling, GAZOO Racing. Indflydelsen fra motorsportsafdelingen sker primært designmæssigt, hvor GR Sport detaljer på for- og bagkofanger, sportslige 18” alufælge, sportssæder med GR logo og flere andre GR-detaljer både udvendigt og inde i kabinen løfter GR Sport-udgaven til et endnu højere niveau end de øvrige udgaver.

Udgaven byder som standard udover de ekstra sportslige detaljer også på parkeringssensorer for og bag, metallak, sortlakeret bitone tag, overvågning af de blinde vinkler og advarsel mod bagfrakommmende trafik ved åbning af dør og tværgående trafik, når man bakker. Corolla GR Sport koster fra 404.990 kr.

Toyota introducerer den nye Corolla til foråret, men det er muligt allerede nu at bestille den hos landets autoriserede Toyota-forhandlere og derved være blandt de første danskere, der får leveret den nyeste udgave af verdens mest populære bilmodel.