Toyota åbner for salget af ny Corolla Cross

Der er ekstra travlt i SUV- og crossover-afdelingen hos Toyota for tiden. Både Yaris Cross og Aygo X er for nylig introduceret i Danmark, og nu åbner Toyota for salget af endnu en ny SUV i form af den rummelige Corolla Cross, der kan fås med firehjulstræk og bliver den første bil med Toyotas helt nye, femte generation hybridteknologi. Corolla Cross med 2-liters hybridmotor med 197 hestekræfter koster fra 364.990 kr.

Rummelighed, praktisk anvendelighed, et stærkt og robust design samt en helt ny og femte generation hybridteknologi. Det er nogle af hovedingredienserne ved Toyotas nyeste skud på SUV-stammen – den helt nye Corolla Cross. Toyota viste for første gang bilen frem for offentligheden i Europa sidst på året i fjor, og nu åbner mobilitetsgiganten for reservationer online.

Det betyder, at sløret dermed løftes på både priser og udstyrsudgaver i Danmark. Og der er ingen tvivl om, at Toyota mener det alvorligt med Corolla Cross, der bliver den første model med Toyotas helt nye, femte generation hybridteknologi.

Prisen for Corolla Cross med 2.0-liters hybridmotor med 197 hestekræfter starter på 364.990 kr. Det er for udstyrsudgaven med navnet Active, som rummer så meget udstyr som standard, at mange vil få mere end opfyldt deres behov for komfort og praktikalitet.

Omfattende udstyrsliste
Noget af udstyret fra den omfattende udstyrsliste er fx 17” alufælge, LED-lygter, læderrat med varme, digitalt cockpit med 12,3” multiinformationsdisplay og 10,5” multimedie touch skærm med cloud navigation med live opdatering af trafikken.

Der er smartphone-integration med trådløs Apple Carplay og Android Auto, over-the-air-updates, så man automatisk kan få opdateret softwaren trådløst uden at skulle forbi en Toyota-forhandler, fjernstyring af klimaanlæg og af åbning og låsning af døre samt tredje og seneste generation af den avancerede sikkerhedspakke Toyota Safety Sense.

Sikkerhedspakken rummer bl.a. automatisk nødbremse også for modkørende biler og for trafik i vejkryds, intelligent adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og overvågning af fører med nødstop.

Endnu mere stil for 20.000 kr.
For blot 20.000 kr. mere får man endnu mere stil og udstyr med udstyrsudgaven Style, hvor bl.a. 18” alufælge, nøglefri adgang, mørktonede ruder bag, tagræling, trådløs opladning af mobil og dynamisk blinklys også frister.

En såkaldt Style Comfort udgave for yderligere 20.000 kr. tilføjer yderligere praktikalitet og sikkerhed med elektrisk bagklap med håndfri betjening, parkeringssensorer for og bag med bremsefunktion, overvågning af de blinde vinkler og advarsel for bagfra kommende trafik ved åbning af dør og for tværgående trafik.

Vælger man at gå all-in udstyrsmæssigt, byder udstyrsvarianten Elegant sig til. Her sidder man i lædersæder og kan også 4-vejs indstille førersædet elektrisk oven i alt det andet udstyr fra Style Comfort-udgaven. Prisen for Elegant er 429.990 kr.

Den absolutte topudstyrsudgave hedder Elegant Luxury og byder for en merpris på 25.000 kr. for det store panorama-glastag og et JBL premium lydanlæg med ni højttalere.

Corolla Cross er trods navneslægtsskabet med verdens mest populære bil nogensinde, Corolla, sin helt egen, selvstændige SUV-model og kan fås med enten forhjulstræk eller et intelligent firehjulstræk, som man genkender fra den lidt større Toyota RAV4. Firehjulstrækket kan tilkøbes alle udstyrsudgaver og koster 40.000 kr.

Perfekt til den aktive familie
Størrelsesmæssigt placerer Corolla Cross sig mellem RAV4 og crossoveren Toyota C-HR og er syv centimenter længere, seks centimeter højere og tre centimeter bredere end Toyota C-HR. Dermed udmærker Corolla Cross sig altså ved at være en alsidig SUV, der passer perfekt til den aktive familie og til de, der ikke vil gå på kompromis på praktikalitet, nyeste teknologier, digitale løsninger og høj sikkerhed.

Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil for 25 år siden med modellen Prius, og der er kørt milliarder af hybridkilometer siden da. Nu er man nået til femte generation hybridteknologi, der er blevet en del kraftigere med større moment og flere elektriske hestekræfter, ligesom hybridteknologien kan bryste sig af øget effektivitet og større køreglæde.

Hybridbatteriet er et litium-ion batteri, der på trods af en øget kapacitet i forhold til fjerde generation nu vejer hele 40 procent mindre. Hybridsystemet i den forhjulstrukne Corolla Cross består af en 2.0-liters benzinmotor og en elmotor som samlet yder 197 hestekræfter, hvilket er 13 hestekræfter mere end i den hidtidige 2.0-liters fjerde generation hybridmotor.

Den firehjulstrukne udgave af Corolla Cross leverer også samlet 197 hestekræfter, men her sidder en ekstra elmotor på bagakslen og sørger for at drive baghjulene efter behov som en ægte firehjulstrækker uafhængigt af benzinmotor og elmotor ved forakslen. Det er med til at sikre et bedre vejgreb og dermed også øge sikkerheden, når overfladen er glat eller ujævn.

Forbedret køreoplevelse
Med introduktionen af femte generation hybridteknologi forbedrer Toyota også køreoplevelsen. Accelerationen er nu gjort endnu mere lineær og forudsigelig, så bilens hastighed i højere grad matcher motorens omdrejningstal. Det er sket ved at justere forholdet mellem, hvor meget føreren træder på speederpedalen og hybridsystemets reaktion.

Toyota tilbyder også privatleasing af Corolla Cross fra 4.695 kr. pr. måned over 36 måneder med en førstegangsydelse på 14.995 kr. Med firehjulstræk kan Corolla Cross privatleases fra 5.245 kr.

Med offentliggørelsen af priser og udstyr til Corolla Cross i Danmark åbner Toyota nu også for reservationer på toyota.dk. Toyota forventer, at de første biler lander i Danmark til november, og vil man sikre sig en af de første, skal man være hurtig på tasterne.