Toyota er Danmarks mest populære bilmærke

Danmarks mest populære bilmærke hedder Toyota. Det viser nye tal fra bilstatistik.dk. Med 6.165 nyregistrerede personbiler i år fastholder Toyota efter fem måneder sin førsteplads over de mest populære bilmærker i Danmark i 2024 og tegner sig for knap hver tiende nyregistrerede personbil i år. Elbilen, Toyota bZ4X, markerer sig som mærkets mest populære bilmodel i maj med 266 nyregistrerede personbiler, hvilket placerer den blandt de ti mest poulære bilmodeller. Elbilerne dominerer generelt toppen af listen i maj og udgør for måneden halvdelen af de nyregistrerede personbiler.

Danskerne foretrækker Toyota. Det viser helt nye tal for bilsalget i årets første fem måneder fra bilstatistik.dk. Med 6.165 nyregistrerede personbiler i år ligger Toyota fortsat øverst på listen og mønstrer en fremgang på hele 17 procent sammenlignet med de første fem måneder i 2023.

Det totale bilsalg i Danmark ligger med 66.809 nyregistrerede personbiler efter fem måneder på niveau med salget i fjor og dermed øger Toyota sin markedsandel. I år er knap hver tiende nye bil i Danmark således en Toyota.

Andelen af elbiler er fortsat i vækst, og i maj udgør elbilerne med 7.241 nyregistrerede personbiler halvdelen af bilsalget. Det er en stigning på 63 procent sammenlignet med maj i fjor. Toyotas mest populære bilmodel i maj er da også elbilen, Toyota bZ4X, der med 266 nyregistrerede personbiler placerer sig blandt de ti mest populære bilmodeller i Danmark i maj.

Samlet set udgør elbilerne 43 procent af bilsalget i år mod 30 procent i samme periode i 2023. Knap seks ud af ti danskere vælger dermed fortsat en bil med forbrændingsmotor.

Den mest populære bilmodel i år er fortsat Tesla Model Y med samlet 3.270 nyregistrerede personbiler. Det er dog det mest populære bilmærke, Toyota, der markerer sig stærkest med fire modeller blandt de 20 mest populære i år. Aygo X topper hos Toyota med 1.294 nyregistrerede personbiler, mens Yaris, Yaris Cross og elbilen bZ4X også placerer sig blandt årets 20 mest populære bilmodeller.