Toyota åbner for salget af helt ny Aygo X

Toyota har netop åbnet for salget af den helt nye crossover Aygo X, hvor X’et udtales som ”cross”. Den nye model afløser en af de mest populære bilmodeller i Danmark gennem to årtier, Aygo, og kan både reserveres online på toyota.dk og på mere traditionel vis hos alle landets autoriserede Toyota-forhandlere. Prisen på den nye Aygo X starter fra 119.990 kr.


Der er tale om en opgradering af de helt store, når Toyota introducerer den helt nye crossover i mikrobilsklassen, Aygo X, til næste år. Den bliver både længere, bredere og højere end den nuværende Aygo, og så får den et helt nyt, stilfuldt og mere modent design samtidig med, at den bliver bygget på samme platform som Årets Bil i Europa 2021, Toyota Yaris, hvilket lover godt for køreegenskaberne.

Toyota har netop åbnet for salget af den nye Aygo X, som både kan reserveres online på toyota.dk eller på mere traditionel vis hos alle landets autoriserede Toyota-forhandlere.

Priserne for Aygo X starter fra 119.990 kr. for udstyrsvarianten Essential, hvor aircondition, 17” fælge, halogen forlygter, LED-baglygter, sidespejle med varme, sædevarme, fjernbetjent centrallås, elruder, Start & Stop system samt Toyotas nyeste generation af den avancerede sikkerhedspakke Toyota Safety Sense 2.5 altsammen er standard.

Ingen kompromis med sikkerheden

Toyota går nemlig ikke på kompromis med sikkerheden i Aygo X. Det betyder, at selv den billigste udgave af Aygo X altså har vigtigt sikkerhedsudstyr som bl.a. automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse selv i mørke og cyklistgenkendelse, vejkrydsassistent, der nødbremser, hvis man overser en modkørende i et vejkryds, vognbaneassistent med aktiv styring og adaptiv fartpilot, som sørger for hele tiden at holde god afstand til den forankørende, og som reducerer hastigheden, hvis den forankørende reducerer hastigheden.

Med en frapris på 119.990 kr. er der tale om en yderst begrænset prisregulering set i relation til de mange forbedringer både udstyrsmæssigt, størrelsesmæssigt og designmæssigt sammenlignet med den gamle Aygo.

Aygo X kan udover Essential-udstyrsudgaven fås i yderligere fem udstyrsvarianter. Toyota forventer, at den mest populære blandt de i alt seks udstyrsudgaver bliver udgaven med navnet Active, der kan fås for 134.990 kr.

Her får man udover Essential-udstyret også 8” multimedieskærm, bakkamera, Apple CarPlay og Android Auto, fuldautomatisk klimaanlæg, LED-forlygter, 17” alufælge, læderrat, elektriske sidespejle, tonede ruder, ekstra lydisolering i kabinen, DAB+ radio, fartbegrænser og forberedelse til cykelholder.

Designmæssig kant

Farverne er et særligt vigtigt designelement for Aygo X, og den kompakte crossover bliver udover hvid, sølv og sort derfor også introduceret i forskellige, specielle, tofarvede lakeringer, der tager udgangspunkt i fire velkendte krydderier. Det skal være med til at give bilen endnu mere designmæssig kant og sørge for, at den skiller sig ud fra andre i klassen.

De fire krydderier, der er nøje udvalgt til den nye Aygo X, er kardemomme, chili, ingefær og enebær. Farverne har hver især deres individuelle karakteristika. Fælles for dem er, at de i kombination med det sorte tag og det sorte bagparti gør, at den nye Aygo X gør sig bemærket og har et dynamisk udtryk.

Ønsker man sig derfor en udgave af Aygo X, hvor der er sat lidt ekstra krydderi på tilværelsen i form af en af de nye farver i kombination med sort tag og sort bagparti, skal man vælge en af de tre øverste udstyrsudgaver.

Udgaven med navnet Pulse byder nemlig som standard på metallak og sortlakeret tag, parkeringssensorer for og bag, ambiente belysning i kabinen, nøglefri betjening, trådløs smartphone oplader samt Toyota Smart Connect. Det er Toyotas nyeste multimedieplatform med 9” touch skærm, integreret navigation med aktuel trafikstatus, trådløs Apple CarPlay og Android Auto samt over-the-air opdateringer. Pulse-udgaven kan fås for 154.990 kr. og koster dermed 20.000 kr. mere end Active.

For yderligere 10.000 kr. bliver Aygo X leveret med 18” alufælge, sæder i kunstlæder og stof samt med forskellige designelementer i bilens farve både udvendigt og indvendigt. Denne udgave har navnet Envy. Envy-udgaven byder tillige på JBL musikanlæg.

Toyota har samarbejdet med JBL om at udvikle en lydmæssig stor oplevelse i kabinen skræddersyet til Aygo X. Lydsystemet består af fire højttalere, der understøttes af en kraftfuld, 300 Watts forstærker og en voluminøs 200 mm subwoofer placeret i bilens bagagerum.

Limited Edition i toppen

Sidst men ikke mindst frister en Limited Edition af Aygo X, som kun tilbydes i de første måneder efter bilens introduktion. Her er der skruet op for alt, hvad der kan skrues på. Den maskuline cardamom-grønne lakering toppes op med 18” matsorte alufælge og særlige orangefarvede Mandarina-designdetaljer udvendig og indvendigt, ligesom premiumsæder med dellæder sætter prikken over i’et i den absolutte topudgave, der kan fås for 174.990 kr.

Der kan være hul i taget på den nye Aygo X. Dog kun hvis man selv tilvælger det forbedrede vand- og støvsikre stoffoldetag, hvilket er muligt til udstyrsvarianterne Active eller Pulse. Så vil man som fører såvel som passager kunne nyde den friske luft og ikke mindst den skønne udsigt til himlen uanset, hvor man er. Foldetaget koster 12.000 kr.

Aygo X kommer som standard med manuelt gear. Dog vil det som noget særligt være muligt at vælge det komfortable CVT-automatgear, så man slipper for ryk hver gang, der automatisk skiftes gear.

Kompakt og agil

Den helt nye Aygo X bliver bygget på GA-B platformen ligesom de større modeller Yaris og Yaris Cross. Aygo X måler 370 cm, hvilket er hele 24 cm længere end sin forgænger, mens akselafstanden samtidig er øget 9 cm.

Aygo X er 50 mm højere med en 55 mm højere siddeposition. Samtidig er den blevet næsten 13 cm bredere, hvilket har gjort det muligt at rykke forsæderne 20 mm længere væk fra hinanden og at øge skulderpladsen med 45 mm. Dermed fremstår kabinen større og mere rummelig, hvilket betyder, at bilens passagerer har mere plads at gøre godt med.

På trods af vokseværket er Aygo X fortsat i sit es inde i byen, og med en af klassens mindste venderadiuser på blot 4,7 meter, er det som en leg at manøvrere rundt i selv de smalleste gader i byen.

Privatleasing fra 2.295 kr.

Toyota er også klar med priser på privatleasing på sin helt nye crossover i mikrobilsklassen. Her starter priserne fra 2.295 kr. pr. måned med 7.495 kr. i førstegangsydelse for Active-udgaven. Foldetag koster blot 250 kr. ekstra pr. måned, mens man skal lægge 300 kr. mere hver måned for at få CVT-automatgear i stedet for manuelt gear. Den absolutte topudgave, Aygo X Limited Edition, kan privatleases for 2.895 kr. pr. måned.

Aygo X kan udelukkende fås med en trecylindret 1.0-liters benzinmotor på 72 hk, der får et forventet gennemsnitligt brændstofforbrug ved blandet kørsel på over 21 km/l og en CO2-udledning på 108 g/km.

I Danmark introduceres Aygo X inden sommerferien 2022, og vil man være blandt de første til at modtage sin nye Aygo X, skal man nok ikke vente for længe med enten at klikke ind på Reserver online-siden eller kontakte sin lokale autoriserede Toyota-forhandler for at reservere den helt nye Aygo X