Kun én dansker kan få fingrene i unik sportsvogn

Kun en enkelt dansker får mulighed for at sikre sig en helt ny og særlig udgave af den ikoniske og potente sportsvogn, Toyota GR Supra. Den særlige udgave, der har navnet GR Supra GT4 100th Edition Tribute, er en hyldest til, at Toyota tidligere i år rundede 100 leverede GR Supra GT4 racerbiler. Man skal dog være hurtig for at blive den heldige køber af udgaven, der kun produceres i 100 eksemplarer og derfor formentlig bliver et samlerobjekt. Toyota har netop åbnet for online-reservation.

Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, har udviklet en særlig GT4-motorsportsvariant, som både professionelle og private kan købe og deltage i motorsportsløb med. Det er sket med så stor succes, at man tidligere i år rundede 100 leverede GT4-udgaver af den nye Supra.

Det fejrer Toyota nu ved at bygge 100 særlige udstyrsudgaver af en letvægtsversion af GR Supra, der får navnet "GR Supra GT4 100th Edition Tribute". Kun én af de 100 unikke sportsvogne vil blive solgt i Danmark.

Toyota i Danmark har netop åbnet for online-reservationer på toyota.dk, hvor man kan indtaste sit navn, email og mobilnummer for at komme med i lodtrækningen om at blive den heldige køber. Reservationssiden er åben til og med 30. september, hvorefter der altså trækkes lod blandt de interesserede om den særlige udgave, der let kan gå hen og blive et samlerobjekt grundet den stærkt begrænsede produktion.

Flere kendetegn

Den særlige hyldestudgave får flere kendetegn, der binder den tydeligt sammen med GT4-motorsportsudgaven. Blandt andet kommer den udelukkende i en plasma orange lakering, der vil være unik for lige nøjagtig denne begrænsede GR Supra variant. Derudover vil særlige 19 tommer matsorte smedet letvægts alufælge og sortmalede GR-bremsekalibre skabe en visuel lighed med motorsportsudgaven.

Inde i den førerfokuserede kabine vil man kunne sætte sig til rette i de faste, ruskindslignende sorte sportssæder, der matches af den ruskindsbeklædte gearknop og er med til at give en luksuriøs oplevelse bag rattet.

Det bliver synligt flere steder i kabinen, at der er tale om et stærkt begrænset antal hyldestudgaver på kun 100 eksemplarer. Der vil bl.a. være en kulfiber-indsats på instrumentbrættet, hvor bilens sjældenhed fremhæves med en særlig GT4-grafik, mens et lille skilt, der er synligt, når førerdøren er åben, også understreger den begrænsede produktion.

GR Supra GT4 100th Edition Tribute er baseret på en særlig letvægtsudgave af GR Supra med manuelt gear og sekscylindret 3.0-liters benzinmotor med 340 hestekræfter. Bilens gearkasse benytter et intelligent kontrolsystem til at prioritere sportslige præstationer.

Når man gearer op, er softwareparametrene tunet til at optimere motormomentet ved ind- og udkobling, mens den er finjusteret til at levere en ensartet ydeevne ved nedgearinger.

Reduceret vægt med 38 kg

Vægtoptimering har stor betydning for en optimal køreoplevelse. Udover vægtbesparelse alene ved brug af manuelt gear frem for automatgear er der også reduceret i bilens samlede vægt gennem en mere simpel opsætning af lydsystemet og sæderne. Det har reduceret vægten med 38,3 kg sammenlignet med den normale GR Supra med automatgear.

Hjulophæng er blevet fintunet til at kunne præstere optimalt med manuel gearkasse, hvilket bl.a. omfatter stivere, vulkaniseret gummi i de forreste og bageste krængningsstabilisatorbøsninger, justerede støddæmpere samt justering af komponenter og driftsparametre i den elektriske servostyring.

Toyota har i forbindelse med åbningen af online-reservation også sat prisskilt på den særlige hyldestudgave. GR Supra 100th Edition Tribute kan således fås for 1.069.990 kr. inkl. den orange lakering. Reserverer man den sjældne udstyrsudgave GR Supra online, deltager man i lodtrækningen om at være den heldige på lige fod med alle andre, uanset om man har været den første eller sidste til at lægge en online-reservation på bilen. Blot det sker senest 30. september. Er man den ene heldige dansker, der udtrækkes, bliver man i oktober kontaktet direkte af sin nærmeste autoriserede Toyota-forhandler.

Man kan reservere GR Supra 100th Edition Tribute på toyota.dk/gr-supra-gt4 (linket bliver inaktivt efter 30. september 2023),