Toyota Prius vinder Årets Bildesign i Verden 2024

Den helt nye generation af verdens første hybridbil, Toyota Prius, har netop vundet Årets Bildesign i Verden 2024. Det står klart, efter en jury på 100 fremtrædende biljournalister fra 29 lande over hele verden har stemt om, hvilken ny bilmodel, der har det bedste design i verden. Med designprisen føjer Prius endnu en titel til de i forvejen flere forskellige titler gennem tiden som bl.a. Årets Bil i Europa, æresprisen ved Årets Bil i Danmark og senest finalist til Årets Bil i Danmark 2024 samt Årets Bil i Nordamerika 2024.

Den nyeste generation af hybridbilens moder, Toyota Prius, er netop blevet kåret til Årets Bildesign i Verden 2024. Dermed markerer femte generation af Toyotas ikoniske model sig igen stærkt i en kåring. Den helt nye Prius var således også i finalen i slutningen af i fjor til kåringen af Årets Bil i Danmark 2024 og vandt i starten af i år Årets Bil i Nordamerika 2024.

Her var det især designet på den nye Prius kombineret med den effektive hybridteknologi, der gjorde forskellen. Roserne over bilens design var også store ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2024, og nu har det udmøntet sig i den ultimative anerkendelse med kåringen af Årets Bildesign i Verden 2024.

Hele 70 kandidater var fra starten med i det store felt af nye bilmodeller til årets designpris. Sidst i februar blev fem finalister valgt ud, men Prius trumfede altså alle med sit opsigtsvækkende, attraktive design.

Ford Bronco sluttede på tredjepladsen, mens Ferrari Purosangue indtog andenpladsen lige efter Prius. Kåringen til Årets Bildesign i Verden 2024 vækker naturligvis stor begejstring hos Toyota.

"Det er en ære at modtage prisen for det bedste design. Både indvendigt og udvendigt er den nye Prius en bil, der ikke kun ser godt ud, men også er sjov at køre," siger Yasushi Ueda, der er chefingeniør på den nye Prius.

Han fortæller, at udviklingsteamet kunne gå to veje, da de første streger til den nye, femte generation af den ikoniske model skulle slås.

"Vi sad ved tegnebrættet og overvejede, om vi skulle skabe en bil med dyder, der gjorde den mere velegnet som taxi, eller om vi skulle skabe noget, der ville tale til folks hjerte. I sidste ende endte vi med at skabe noget, folk kan elske - ikke kun for bilens rationelle fordele, men især også for det mere følelsesmæssige," forklarer Yasushi Ueda.

Toyota Prius er verdens bedst sælgende hybridbil med over 5,1 mio. solgte biler siden introduktionen i 1997. Der blev på verdensplan solgt 135.000 Prius i fjor. I Danmark er der nyregistreret knap 1.400 Toyota Prius siden den danske introduktion i 2004.

Mens den oprindelige Prius kun kunne fås som fuldhybridbil, kan den helt nye Prius i dag udelukkende fås som plug-in hybrid i Danmark med en elektriske rækkevidde på op til 86 km takket være et 13,6 kWh litium-ion batteri.