To nye elbiler fra Toyota på Japan Mobility Show

I næste uge vender biludstillingen i den japanske hovedstad Tokyo tilbage i form af Japan Mobility Show. Toyota giver allerede nu et lille smugkig på et par af nyhederne, som vil være at finde på deres udstillingsstand. Der er tale om to helt nye intelligente og fuldt elektriske konceptbiler, SUV'en FT-3e og sportsvognen FT-Se.

Konceptbilen FT-3e

Konceptbilen FT-Se

Når Japan Mobility Show løber af stablen i næste uge, byder Toyota på to fuldt elektriske verdenspremierer. Det er fortsat sparsomt med informationer, men allerede nu giver Toyota et første smugkig på, hvad der venter.

Først og fremmest vil konceptbilen, FT-3e, stå klar i spotlyset på det japanske mobilitetsshow. Den store SUV giver et bud på næste generations elbil, der byder på nye køreoplevelser og personlig tilpasning drevet af innovative teknologier. Bilen vil være tilsluttet dataskyen og løbende sende og modtage information om sig selv og sine omgivelser.

Det udvendige design kombinerer avanceret styling og æstestik samtidig med, at karosseriets linjer og overflader holdes så enkle som muligt. Store digitale displays strækker sig fra nederst på siden til øverste på døren med information, der bl.a. viser batteriets ladestand, indvendig temperatur og luftkvalitet, når føreren nærmer sig bilen.

Fuldt elektrisk sportsvogn
Den anden fuldt elektriske konceptbil, der får verdenspremiere på Toyotas stand ved Japan Mobility Show, er sportsvognen FT-Se. Ligesom FT-3e demonstrerer den, hvordan elektrificering og intelligens vil transformere fremtiden og tilbyde kunderne nye oplevelser.

FT-Se deler flere hovedkomponenter med SUV'en FT-3e, og Toyotas motorsportsafdeling, GAZOO Racing, har også været inde over den sportslige elbil, der præges af flere GR-logoer som synligt visuelt bevis.

Toyota har sat sig for at skabe en bil, der vokser med føreren gennem kontinuerlige softwareopdateringer. Et andet af flere fokusområder har været at sikre en bred og lav bil for optimal aerodynamik.

Den fuldt elektriske sportvognskonceptbil viser også næste generations cockpit med intuitive kontrolmuligheder, som skal være med til at bidrage til en mere involverende køreoplevelse. Et lavt placeret instrumentpanel sikrer samtidig ekstra godt udsyn for føreren, mens nydesignede bløde områder ved benene fungerer som knæbeskyttere og beskytter mod stor G-påvirkning under kørslen.

Toyota vil offentliggøre mere information om de to elektriske konceptbiler i forbindelse med verdenspremieren ved Japan Mobility Show i næste uge.

Konceptbilen FT-Se